Ugrás a tartalomra

Kámentesítés

Kármente­sítés

Cégünk a kármentesítési folyamatok első lépésétől az utolsóig rendelkezik az azok megvalósításához szükséges tudással, jogosultságokkal és eszközparkkal.

Keressen meg minket!

A környezeti kármentesítés során

felderítjük a hátramaradt szennyező anyagokat,

feltárjuk a szennyezettség mértékét,

megakadályozzuk annak továbbterjedését,

mérsékeljük, ill. felszámoljuk a környezeti károkat.

A műszaki beavatkozás megtervezésén és kivitelezésén túl vállaljuk a folyamatok teljes körű dokumentálását és a hatósági eljárások lebonyolítását.

A kármentesítés folyamata

  • alapállapot felmérése,
  • tényfeltárás,
  • műszaki beavatkozási terv készítése,
  • műszaki beavatkozás (rendszer kiépítése és üzemeltetése),
  • utómonitoring.

Általános ismertetés

A környezeti kármentesítés a felszín alatti vizek és földtani közeg károsodásának enyhítésére, az eredeti, vagy ahhoz közeli állapot helyreállítására irányul. A sikeres tényfeltárás eredményeképpen a szennyezettség minőségi és mennyiségi paramétereit, a földtani és vízföldtani adottságokat, valamint a kármentesítési célhatárértéket megismerve a költséghatékonyság függvényében választjuk ki az alkalmazandó technológiát. A műszaki beavatkozást követően annak eredményességének vizsgálatáról utómonitoring rendszer gondoskodik.

A környezetvédelmi tevékenység jogszabályi hátterét a 219/2004. (VII.21.) Korm. rendelet, valamint a felszín alatti víz és a földtani közeg minőségi védelméhez szükséges határértékekről szóló 6/2009. (IV.14.) KvVM-EüM-FVM együttes rendelet biztosítja.