K+F laboratórium átépítése az ELGOSCAR-2000 Kft. balatonfűzfői telephelyén

KDOP-1.1.1/C-11 Telephelyfejlesztés

Az ELGOSCAR-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft. a Közép-Dunántúli Operatív Program keretein belül a KDOP-1.1.1/C-11 Telephelyfejlesztés című pályázati kiírására beadott „K+F laboratórium átépítése az ELGOSCAR-2000 Kft. balatonfűzfői telephelyén” című pályázatával támogatást nyert. A vállalkozás a projektet részben európai uniós és állami támogatásból, részben saját forrásból valósítja meg.

Az ELGOSCAR-2000 Kft. 2000-ben vásárolta meg a NITROKÉMIA Zrt. elavult, leromlott szennyvíz laboratóriumát Balatonfűzfőn a laboratóriumban dolgozó 5 fő munkahely megtartásának vállalásával. Az elmúlt 10 év alatt a cég 100 %-ban saját forrásainak felhasználásával a telephelyen található két épületet a Dunántúl legkorszerűbb szerves és szervetlen laboratóriummává fejlesztette és további 10 fő számára teremtett új munkahelyet.

A gazdasági válság a legtöbb cég számára jelentős törést okozott, amely hatásainak leküzdésére cégünk a K+F tevékenységének erősítését, bővítését határozta meg célként.

A projekt keretében a Kft. a telephelyen található harmadik un. „csővázas” épület átalakítását, korszerűsítését kívánja elvégezni és az épület fűtését megújuló geotermikus energia felhasználásával tervezi megvalósítani a telephelyen lévő források felhasználásával. Továbbá a projekt lehetőséget teremtett egy korszerű mintaadagoló berendezés beszerzésére, ezzel fejlesztve a műszerparkot.

A csarnok felújításával lehetőség nyílik az Elgoscar-2000 Kft. K+F tevékenység kibővítésére, ezáltal a technológiai fejlesztések jól felszerelt, modern körülmények között végezhetők. A projekt megvalósulásával újabb lehetőségek nyílnak az egyetemekkel és kutatóintézetekkel történő együttműködésre, és bővítheti az egyetemi oktatásban eddigi szakmai munkájával mutatkozó lehetőségeit, mivel a laboratórium megfelelő helyet tud biztosítani a nagyobb volumenű fejlesztő munkákhoz.

Támogató: 
Nemzeti fejlesztési Ügynökség
Közreműködő szervezet: 
KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Kedvezményezett: 
ELGOSCAR-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft.
Labor
Labor
Labor
Labor
Labor
Labor
Magyarország megújul