Induktív csatolású plazma tömegspektrométer beszerzése az ELGOSCAR-2000 Kft. környezetanalitikai vizsgálólaboratóriuma számára a vizsgálati módszerek és komponensek számának növelése érdekében, ezzel elősegítve a munkavállalói létszám megtartását.

GINOP-1.2.8-20-2020-00618

Az ELGOSCAR-2000 Kft. 28.336.495 Ft. feltételesen visszatérítendő támogatásban részesült a GINOP-1.2.8. kódszámú Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések című pályázat keretében. A projekt során a balatonfűzfői telephelyünkön működő akkreditált környezetanalitikai laboratóriumunkba egy induktív csatolású plazma tömegspektrométert (ICP-MS) kívánunk beszerezni.

  • A beszerzendő eszközzel lehetőségünk nyílik a már meglévő eszközparkunk kibővítésére, saját teljesítéssel fémek és félfémek szerves és szervetlen formáinak kvalitatív és kvantitatív meghatározására, mely hozzájárul a munkavállalói létszámunk megőrzéséhez.
  • A készülékhez tartozó 240 darabos mintaadagoló megnöveli a minták feldolgozásának hatékonyságát, a vizsgálati eredmények gyorsabb elkészítését.
  • A beszerzéssel laboratóriumunk szolgáltatási stabilitása nagymértékben javul, valamint lehetőségünk nyílik arra, hogy a jövőben közbeszerzési eljárásokon környezetanalitikai vizsgálatokra önállóan tegyünk ajánlatot.

Támogatás összege: 28 336 495 Ft
Támogatás aránya: 70 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.30.

Támogató: 
Pénzügyminisztérium
Kedvezményezett: 
ELGOSCAR-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft.
infoblokk 2020