Gépbeszerzés az ELGOSCAR-2000 Kft-nél

GOP-2009.-2.1.1/A Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése

Az ELGOSCAR-2000 Kft több éves gyakorlattal rendelkezik többek között a kármentesítési célrendszerek, szoftverek tervezésében és gyártásában, kármentesítési munkák tervezésében és kivitelezésében, és az akkreditációhoz kötött mintavételi és analitikai eljárások végzésében. Emellett új arculataként néhány éve nyitott a természettudományi, környezetvédelmi és műszaki kutatás-fejlesztés felé, - ezen belül földtani, vízföldtani, geofizikai, talajmechanikai, kémiai, környezetvédelmi és környezet technolóiai módszerek kutatásával, fejlesztésével és gyakorlati megvalósításával. A vállalkozás működése során több új remediációs technológiát fejlesztett ki, melyet mentesítési munkák során alkalmaz.

A 100 %-ban magyar tulajdonú, környezeti kármentesítéssel, víztisztító berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó ELGOSCAR-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft. a GOP-2009.-2.1.1/A mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése tárgyú pályázati lehetőséget kihasználva „Gépbeszerzés az ELGOSCAR-2000 Kft-nél” című sikeres pályázatával egy új TEREX Finlay J-1160 típusú pofástörő berendezést vásárolt. A vásárlás Európai Uniós támogatással valósult meg. Az 50%-os támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásával jött létre.

Az önjáró, 34 tonnás gép rádió távirányítással vezérelt, CAT C9 224 kW (300 LE/1900 ford.) motorral működik. A törőegység előre programozott törési módokban dolgozik, a bontási törmeléket akár 80 mm-es méretűre is összetöri. A fő kihordó szalagra a tört anyag, az oldal kihordó szalagra a meddő kihordása történik. A törőgép a fő kihordó szalagnál mágnes leválasztó egységet és súlymérleget is tartalmaz.
A vállalkozás a gépet 2010. április 9-én a gyöngyösoroszi telephelyén (3211 Gyöngyösoroszi Ércelő út 1.) vette át és helyezte üzembe. A gépet a vállalkozás az építménybontások során képződött hulladék újrahasznosítására kívánja üzemeltetni, így a bontásból származó törmelék ismét hasznosíthatóvá válik.

Támogató: 
Nemzeti fejlesztési Ügynökség
Közreműködő szervezet: 
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Kedvezményezett: 
ELGOSCAR-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft.
Terex
Kőtörő
Kőtörő